124

Вести

Како да се продолжи рокот на траење на индукторите на чипови?

Што се однесува до рокот на траење на индукторите на чипови, верувам дека сите го знаат, обично 6 месеци, во зависност од процесот на производство и околината за складирање.
Во однос на работниот век, прво мора да започнеме со карактеристиките на магнетните материјали.Општо земено, феритните материјали се фрлаат на висока температура од повеќе од 1.000 степени.
Затоа, има висока јачина и може да се гарантира засекогаш.Потоа е емајлирана бакарна жица.Општо земено, при изборот на индуктор, тој ќе се заснова на индуктивноста.
DC отпор DCR и DC струја IDC се оценуваат.Струјата обично се преполовува.Се разбира, колку е помал отпорот, толку подобро.
Ако се исполнети сите параметри, серпентина ќе работи лесно.Кога индукторот е инсталиран на ПХБ плочата, може да се гарантира засекогаш.Се разбира, ако работи во сурови средини или не се користи како што се бара, неговиот животен век соодветно ќе се намали.
SMD индуктори, индуктори за чипови главно имаат 4 типа, имено жичани, повеќеслојни, ткаени и чипови со тенок филм.Најчесто се користат два типа на жица намотан и ламиниран тип.
има добри својства на магнетна бариера, висока синтерувана густина и добра механичка сила.Интегрирана структура, висока доверливост;добра отпорност на топлина и лемење;правилна форма, погодна за автоматско поставување и производство на изглед.


Време на објавување: 24-ти септември 2021 година